Rasta Kuchtička-díl první- Díňové Kari

7. července 2007 v 21:37 | zdenek cacek

Rasta Kuchtička-díl první- Díňové Kari


obálka ital rasta kuchařky
Díňové Kari
Přísady

675 g dýně
1 velká brambora
2 středně velká cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce rostlinného oleje
1 kousek skořice (asi 7 cm)
3 hřebíčky
1 bobkový list
1 lžička kmínu
2 lžičky drceného koriandru
1 lžička garam masala
2 středně velká rajčata

Příprava

Dýni a bramboru oloupejte a nakrájejte na kostky asi 2 cm velké. Z dýně odstraňte semena. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte na plátky. V hrnci rozpalte rostlinný olej a osmažte cibuli a česnek, až začnou tmavnout dohněda. Přidejte skořici, hřebíček, bobkový list, kmín a ostatní koření. Za stálého míchání smažte asi 2 až 3 minuty. Přidejte oloupaná a na větší kousky nakrájená rajčata. Vmíchejte krájenou dýni a bramboru a vařte na mírném ohni, dokud zelenina není měkká. Čas od času zamíchejte, aby se zelenina zespodu nepřipálila, podle potřeby přilijte 2 nebo 3 lžíce vody. Před podáváním vyjměte skořici a bobkový list.

Pro 4 osoby

Vydatné kořeněné jídlo. Dávejte pozor, abyste zeleninu nemíchali příliš usilovně a nevznikla vám z ní kaše. Výbornou kombinaci tvoří s nekvašeným chlebem a čerstvým salátem.
Dobrou chuť vám přejeme!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama